Træning

Træningstider:

Mandage 19.00-20.15  Begyndere og øvede voksne

Mandage 20.15-21.00  Øvede

Lørdage 10.00-11.30   Familie hold

Overblik over Ki Aikido træning

Ki Aikido træning har flere elementer til sig, men på en normal trænings aften er det typisk materiale fra 1-7 vi praktiserer. 8 og 9 foregår som specialtræning på længere seminarer.

  1. Kenko Taiso:  Helse øvelser som vi bruger som opvarmning i begyndelsen af en trænings session, som er enkle øvelser med fokus på helhed, åndedræt og koordination.
  2. Ki åndedræt: En åndedrætsmeditation 
  3. Ki no Seizaho: Siddende meditation
  4. Hitori Waza: Individuelle Aikido øvelser, hvor man træner egne bevægelser 
  5. Kumi Waza: Aikido teknikker der udføres med en eller flere partnere
  6. Tsuzukiwaza: Serier af Aikido teknikker, der udføres i et flow.
  7. Bokken og Jo: Våben træning med træsværd og stav
  8. Misogi: trænings metode der b.la. involverer åndedræt, stemme og Suzu (speciel klokke)
  9. Kenkodo: Helsepraksis der indbefatter, tryk og stræk, på egen krop eller med partner

Ki no Seizaho

Kumi Waza

Graduering

I Japan bruges grader som en del af den sociale struktur. Det findes f.eks. inden for både kampkunst, blomsterbinding, Kalligrafi og brætspillet Go, og kan fungere som et udtryk for et anerkendt niveau af en kunnen, eller som et hædersbevis. I kampkunst gradueres man oftest efter en prøve, hvor man har vist sine færdigheder. Og den grad man har vises ved farven på bæltet man bærer, hvor sort bælte er øvet, og et hvidt eller farvet bælte er begynder niveau.

I Ki Aikido er gradueringssystemet sat progressivt op således, at det fungerer som pædagogisk rettesnor, hvor man kommer omkring de forskellige elementer, med en stigende sværhedsgrad. Der er to spor i gradueringen, det ene er Ki Graduering, som udelukkende fokuserer på at udvikle forståelsen af sind og krop forening, og så Aikido Graduering, som fokuserer på den mere tekniske del af træningen. Ki gradueringen kommer altid før Aikido graduering på alle niveauer.